Yogacentrum Tilburg
Yoga, Pilates en Reformer lessen.

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga Tilburg
Kundalini Yoga bij Yogacentrum Tilburg.

Kundalini yoga kun je ook wel de yoga van het bewustzijn noemen. Je keert terug in jezelf, terug naar de essentie: terug naar het mens-zijn. De yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie zijn bedoeld om je dichterbij je geest te brengen. Hierdoor krijg je zicht op je eigen acties en de gevolgen daarvan waardoor je beter leert communiceren vanuit het hier en nu. Het is een van de oudste Hatha yogavormen en wordt vaak beschouwd als de ‘moeder’ van yoga.

Hoe ziet een les eruit?

Tijdens een Kundalini yogales worden de oefeningen dynamisch en als één geheel uitgevoerd. Je richt je aandacht op je geest, en je laat je tijdens het uitvoeren van de houdingen leiden door ademhalingstechnieken en meditatie. We beginnen een les met de ‘Adi mantra’;

“Ong namo guru dev namo”

Vertaling: Ik groet het oneindig scheppend bewustzijn, ik groet de in mij aanwezige goddelijke wijsheid die ook in de hele schepping aanwezig is.

Anders dan bij overige yogavormen, worden de houdingen tijdens een Kundalini les in de vorm van een ‘kriya’ gegeven. Dit is een specifieke serie oefeningen met een bepaald thema zoals het klierenstelsel, het immuunsysteem, het hart, het zenuwstelsel , de chakra’s etc. Door je heel specifiek te richten op bepaalde lichaamselementen, hebben de kriya’s een reinigende en versterkende werking. We sluiten af met de Sat Nam (“Waarheid is mijn identiteit”) mantra.

De lessen worden gegeven door Ron Verhaaren.