Yogacentrum Tilburg
Yoga, Pilates en Reformer lessen.

Yogacentrum Tilburg, veilig Pilates beoefenen in een relaxte omgeving.

Yoga en Pilates in het centrum van Tilburg! Dit is de plek in Tilburg om veilig Pilates te beoefenen in een relaxte omgeving. We hebben een uitgebreid aanbod aan Pilates mat- en reformerlessen, op meerdere momenten per dag. Of je nu een beginner ben of een ervaren beoefenaar, onze enthousiaste en deskundige docenten zorgen ervoor dat jij kunt trainen op jouw manier. Onze Pilates-lessen zijn ontworpen om je kracht, flexibiliteit en balans te verbeteren, terwijl je je bewust wordt van je lichaamshouding en ademhaling. 

Met Pilates kun je werken aan het versterken van je kernspieren en het bevorderen van een gezonde en actieve levensstijl. Als je op zoek bent naar een uitdagendere training bieden we ook reformerlessen aan. De reformer is een speciaal apparaat dat helpt bij het uitvoeren van gevarieerde oefeningen waardoor je nog dieper in je Pilates-beoefening kunt duiken. 

Ons centrum biedt een warme en gastvrije omgeving waar je je op je gemakt kunt voelen, ongeachte je niveau of achtergrond, je lijf of je leeftijd. 

Je eerste Pilates en of reformerles

Misschien ben je nog niet bekend met Pilates, maak je geen zorgen. Iedereen is ooit begonnen. Onze docenten zullen zorgen dat jij weet wat je moet doen. Je mag er een aantal lessen of jaren over doen om te begrijpen wat je aan het doen ben 🙂
Bij je eerste les zal de docent de basisprincipes van Pilates en/of het gebruik van de Reformer met je doornemen als je daar behoefte aan hebt. Meld je even aan de balie als dat zo is. 

Pilates is er op gericht je core-spieren en flexibiliteit verbeteren en daarbij zal het ook je lichaamshouding bevorderen.  Als je voor een Pilates-les hebt gekozen, zal de docent je uitleggen hoe je de oefeningen op de mat correct uitvoert en je bewust maken van je ademhalingstechniek. Zoals al eerder gezegd kan het even duren voordat je weet wat je doet en begrijpt wat de docent bedoelt.  Geef je zelf de tijd!

Reformerlesen

Als je hebt gekozen voor een Reformerles, zul je leren hoe je het Reformer-apparaat gebruikt. Het is een speciaal ontworpen apparaat met verstelbare weerstand, katrollen en veren om een gevarieerde en uitdagende training te bieden. De docent zal je laten zien hoe je op de Reformer kunt liggen, zitten of staan om verschillende oefeningen uit te voeren die je spieren zullen versterken en je flexibiliteit vergroten.

Pilates en de Reformerlessen zijn voor alle niveaus, dus je hoeft nog niet zo lenig of sterk te zijn als je denkt. Je wordt het vanzelf. Onze lessen zijn ontworpen om je rustig mee te nemen zodat je op een veilige en effectieve manier de bewegingen leert. Heb je al meer ervaring dan wordt je op jouw niveau uitgedaagd. 

Pilatessokken
Zorg ervoor dat je comfortabele kleding draagt waarin je gemakkelijk kunt bewegen. We raden je ook aan om een flesje water mee te nemen om gehydrateerd te blijven tijdens de les. Op de reformer is het fijn om anti-slip sokken (pilates- of yogasokken te dragen), daarmee heb je net wat meer grip op de reformer. 

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze studio!  Als je nog vragen hebt voorafgaand aan de les, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Tot snel!

Reformer groepslessen

In onze Pilates ruimte staan 8 reformers, wij hebben de klassieke reformers staan. Dit is inclusief de box en het jump board.
Er is op elk niveau een groepsles te volgen.

Privé lessen

Je kunt bij ons ook terecht voor 1 op 1 lessen en duolessen. Tijdens deze lessen werk je heel doelgericht aan je lijf. Op basis van jouw wensen maakt Mieke voor jou een programma. Dit kan ook bij ons ook samen met je man, vrouw, vriend of vriendin. Een privé les kost 60 euro, een duo les 85 euro. Mail ons voor een afspraak.

Pilates matlessen

Naast de reformer lessen kun je ook voor verschillende Pilates mat lessen terecht. Tijdens deze lessen bouw je doelgericht aan kracht en souplesse.