Waarom zwangerschapsyoga?

  • Het is voor iedereen: Je hoeft geen yoga ervaring te hebben of lenig te zijn!
  • Je maakt kennis met ademhalingsoefeningen die je kunt toepassen tijdens de bevalling
  • Met yoga voorkom je rug- en bekkenklachten
  • Je leert technieken om je weeën mee op te vangen
  • Fysieke en mentale voorbereiding op je bevalling

Zwanger zijn is een heel bijzondere tijd. Tijdens zwangerschapsyoga staat de beleving van je zwangerschap centraal: je staat even stil  bij het nieuwe leven in je buik. De basis vormt hatha yoga, die uitgaat van de verbondenheid tussen lichaam en geest. De yogahoudingen in de les maken de spieren soepel en sterk om zo de zwangerschap en de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen. Je leert jezelf en je baby beter kennen door in contact te komen met je eigen lichaam.

Zwangerschapsyoga

Bij Yogacentrum Tilburg kun je je op veel manieren voorbereiden op de bevalling, de fase voor de bevalling en de fase erna. Je kunt bij ons wekelijkse yogalessen volgen en we bieden ook speciale partnerlessen. Wat doen we tijdens de wekelijkse yogales?

Je vrouwenlichaam weet wat het moet doen tijdens de bevalling. Je bent een vrouw en je kunt het. Tijdens de les wordt er veel aandacht besteed aan ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en lichaamshoudingen om bijvoorbeeld je weeën op te vangen. We focussen ons voornamelijk op het bekken en je rugspieren. De houdingen richten zich op het versterken van je bekkenbodemspieren en het leren ‘openen’ van je bekken om de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen. Een les duurt één uur uitlopend tot een uur en een kwartier. Je kunt daarna even bijkomen in onze theetuin,  tijd voor ontmoeting en thee drinken.

Wanneer kan ik beginnen?

Je kunt met zwangerschapsyoga beginnen rond de 20ste week (eerder kan ook) tot vlak voor de bevalling. Het is een doorlopende cursus. Je kunt op elk moment instromen. Je hebt geen yoga ervaring nodig en je hoeft ook niet lenig te zijn.

Wat doen we tijdens de partnerles?

De les met partner is een les waarbij je houdingen oefent voor tijdens de bevalling en houdingen waar je partner je in kan ondersteunen. Je partner krijgt tips hoe hij of zij tijdens de bevalling jou tot steun kan zijn. De lessen die je samen met je partner doet kost 30 euro met zijn tweeën.

Wat kost de zwangerschapsyoga?

We werken met een 10 rittenkaart. Deze kost 135 euro. Als je de lessen niet op krijgt tijdens de zwangerschap, kun je na de bevalling je kaart opmaken aan reguliere lessen.

Zwangerschapsyoga kun je niet volgen met de introductieaanbieding (3 weken voor 30 euro).

Je kunt ook eerst een proefles volgen, deze kost 10 euro. Via de tab abonnementen en prijzen regel je deze proefles.

Meer informatie

Onze yogadocenten hebben de nodige opleidingen gevolgd.
Verzekerd? Wij hebben de afgelopen jaren gemerkt dat verzekeraars nogal vaak veranderen in hun voorwaarden die gesteld worden bij vergoeding van de lessen. Je kunt bij ons eenmalig een factuur krijgen van de lessen met daarop onze naam en zakelijke gegevens, je gekochte kaart en je gevolgde lessen. Check voordat je de strippenkaart koopt of dit voldoende is voor vergoeding. Hopelijk begrijp je dat onze aandacht ligt bij het verzorgen van goede lessen en niet hoe de verzekeraars hier mee omgaan 🙂

Voor het volgen van de lessen koop je bij ons een strippenkaart. Deze kaart is 1 jaar geldig, als je nog lessen over hebt kun je na je zwangerschap terecht om je lijf weer sterk en soepel te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan onze bekkenbodem les op donderdagavond om 19.00. Dus krijg je de kaart niet vergoed het is nooit een verspilling van je geld.

Lestijden: maandag 19.00, Donderdag om 17.30 en vrijdag om 11.00 uur.

Bevallen? Dit horen we graag! mail ons op Info@yogacentrumtilburg.nl

Voor overige vragen kun je altijd contact opnemen met info@yogacentrumtilburg.nl