Yogacentrum Tilburg is opgezet door Jasper van der Heijden en Marloes van Boxtel.
Dit hebben ze gedaan in 2007. Het is ontstaan vanuit de grote passie die zij beide hebben voor yoga.
De reden waarom zijn op het yogapad terecht zijn gekomen komt door de inspiratie die zij op hebben gedaan tijdens hun reizen.
In Azië (in 1996 voor het eerst) werden zij geconfronteerd met een andere levenshouding van de mensen, wat zich vooral uitte in meer samenwerking en minder onderlinge veroordeling.
Vanuit dit punt begonnen zijn met het bestuderen van de verschillende filosofische systemen uit het westen en het oosten én met het beoefenen van Asana’s.
Dit heeft uiteindelijk weer geleid tot het volgen van verschillende yogaopleidingen en leraren. In 2007 hebben zij Yogacentrum Tilburg opgezet.

Vanaf 2011 hebben zij yogacentrum Tilburg naar zijn huidige vorm omgevormd. Een plek waar ze samen met andere docenten konden samenwerken met een rooster waarin meerdere lessen per dag te volgen zijn.

Jasper en Marloes zijn beide Senior teacher.

Backoffice

De ruggengraat van YCT! Hier worden de planning van de lessen, de workshops en andere zaken gemaakt, maar vooral zitten hier de mensen die ervoor zorgen dat jij het naar je zin hebt bij ons.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sharda
Afdeling planning en Locatiemanager Reeshof.
Opleider Kinderyoga opleiding
Senior Yogadocent

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeannette
Client Happiness afdeling
Planner opleidingen en bijscholingen.
Yogadocent – Nidra, Hatha en critical alignment

Marloes
Client happiness afdeling
Opleider yoga-opleiding
Senior yogadocent

Jasper
Client Happiness afdeling
Telefonische bereikbaarheid
Senior yogadocent.
Een echte yogi die je niet
achter de computer vindt,
dus stuur hem geen mail of
WhatsApp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mayke
Aansturing Karma team.
Sup-yoga Docent

Docenten

Bij Wilco kun je terecht voor lekkere pittige lessen met een nuchtere benadering van de yoga. Hij geeft een keer per week een les die alleen voor mannen toegankelijk is.
Nina geeft al lang les bij YCT. Haar lessen kunnen pittig zijn, maar hele rustige lessen geven kan ze ook. Haar lessen zijn qua ritme en tempo heel herkenbaar en daarom fijn om regelmatig te volgen.
Mechteld laat je voelen dat je een lijf hebt. Door haar dans achtergrond zijn de flows in haar lessen verassend en speels. Ook voor rust en diepgang kun je bij Mechteld terecht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jasper is naast eigenaar van YCT en daarnaast als vaste docent op het rooster staat. Critical Alignment yoga is zijn specialiteit, na zijn lessen voel je je een stuk langer. Hij is de hot yoga grondlegger van Brabant, dus ga zeker een keer naar zijn hot yoga les op donderdag.
Alleskunner Andre. Choreograaf, zanger, masseur én yogadocent. Zijn lessen hebben soms een verassende opbouw met fijne flows. Zijn instructies zorgen ervoor dat jij precies weet wat jij moet doen in de houding.
Gela is de kundalini vrouw van YCT. Ze geeft elke woensdag een toegankelijk kundalini les. Met haar vrolijke inborst helpt ze je zo door de reeksen heen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Femke is een echte klassiek hatha yoga docent. Ze helpt je met heldere instructies om de houdingen zorgvuldig uit te voeren, waardoor je uiteindelijk super ontspannen de les zult verlaten.
Anouk zal je in haar lessen helpen door een instructies te geven waarmee jij bewust wordt van je lijf, je adem en je gedachten. Naast haar wekelijkse lessen geeft ze ook regelmatig adembevrijding workshops.
Jeannette, de meest zorgzame yogadocent op aarde! Ze doet er alles aan om jou de houdingen te laten uitvoeren op een manier zoals het goed is voor jou!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Livia zal je met haar nuchtere en vrolijke natuur helpen om te genieten van de houdingen tijdens haar lessen. Naast de fijne, rustige instructies gebruikt Livia mooie symbolische verhalen om het verhaal achter yoga en de yogahoudingen beter te begrijpen.
Marloes is naast eigenaar van YCT ook vast docent op het rooster. Ontspannen en ruimte zoeken bij de yin lessen en kracht en souplesse opbouwen bij de critical alignment lessen. Ze benadert yoga op een serieuze manier, maar wel met relativerende humor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maartje is een lieveling voor velen. Haar instructies zijn helder en doeltreffend waardoor je precies weet hoe je de houding uit moet voeren en hoe je daarin kan ontspannen. Bij Maartje wordt je zeker gezien in de les! Naast de yoga is Maartje ook Pilates docent bij YCT.
Lisa gebruikt in haar lessen verassende flows en houdingen. Ze weet je uit te dagen in houdingen en ook naar een diepe ontspanning te brengen in haar lessen. Naast de yogalessen geeft ze ook Pilates yoga.
Sharda onze hoofddocent van locatie de Reeshof. Bij haar kun je terecht voor zorgvuldig voorbereide kinderyoga lessen. Daarnaast zal ze je bij de reguliere lessen voorzien van duidelijke instructies waardoor je langzaam steeds verder kunt ontspannen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ron de Kundalini docent van Tilburg. Ron maakt door zijn nuchtere en Brabantse manier van doen deze yogavorm voor iedereen toegankelijk. Door zijn positieve manier van doen haalt hij je door meest zware houdingen heen.
Dédy geeft liefdevolle lessen waarbij ze je met haar fijne energie en zachte uitstraling helpt naar een diepe ontspannen staat van zijn.
Wendy is de hoofddocent van LYB yoga, die is yoga speciaal voor mensen met niet aangeboren hersenletsel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrid helpt je met haar rustige en kalme energie snel naar een ontspannen toestand. De instructies in haar lessen zijn helder waardoor je snel verdieping voelt in de houdingen.
Sarah geeft op een luchtige manier les, maar wel met een zorgvuldige insteek ten aanzien van de lesopbouw en de asana’s. In haar lessen zul je zeker een glimlach op je gezicht krijgen.
Narayan besteed in zijn lessen veel aandacht aan de instructies zodat jij sneller in een diepere ontspanning komt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mieke geeft tijdens haar lessen hele duidelijke instructies zodat jij precies weet wat je in de houding moet doen om ontspannen te raken. Haar lessen zijn zowel pittig als ontspannen. Ze is ook een van onze Pilates docenten.
Natascha geeft op een een liefdevolle en zorgvuldige manier les. Ze is niet bang om je een beetje uit te dagen, maar helpt je ook naar een heerlijke ontspannen toestand.
Marley, svanasa specialist. Hond met hoofd omhoog, hond met hoofd omlaag, hij is de ware specialist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miss Molly, savasana specialist.