Yogacentrum Tilburg
Yoga, Pilates en Reformer lessen.

De mensen van yogacentrum Tilburg

We are one!

Yogacentrum Tilburg is opgezet door Jasper van der Heijden en Marloes van Boxtel. Dit hebben ze gedaan in 2007. Het is ontstaan vanuit de grote passie die zij beiden hebben voor yoga. De reden waarom zij op het yogapad terecht zijn gekomen komt door de inspiratie die zij op hebben gedaan tijdens hun reizen. In Azië (in 1996 voor het eerst) werden zij geconfronteerd met een andere levenshouding van de mensen, wat zich vooral uitte in meer samenwerking en minder onderlinge veroordeling. Vanuit dit punt begonnen zijn met het bestuderen van de verschillende filosofische systemen uit het westen en het oosten én met het beoefenen van Asana’s. Dit heeft uiteindelijk weer geleid tot het volgen van verschillende yogaopleidingen en leraren. In 2007 hebben zij Yogacentrum Tilburg opgezet. Vanaf 2011 hebben zij yogacentrum Tilburg naar zijn huidige vorm omgevormd. Een plek waar ze samen met andere docenten konden samenwerken met een rooster waarin meerdere lessen per dag te volgen zijn. Jasper en Marloes zijn beide Senior teacher.

Backoffice

De ruggengraat van YCT! Hier worden de planning van de lessen, de workshops en andere zaken gemaakt, maar vooral zitten hier de mensen die ervoor zorgen dat jij het naar je zin hebt bij ons.

Mieke

Locatiemanager locatie Dudokhof.
Afdeling blije klanten en rooster maker.

Senior yoga-, pilates- en reformer docent.
Mieke geeft ook privé lessen.

Marloes

Eigenaar
Website en marketing.
Opleider yoga docenten opleiding.
Senior yoga docent en Pilates docent.

Jasper

Eigenaar. Telefonische bereikbaarheid. Senior yogadocent. Een echte yogi die je niet achter de computer vindt, dus stuur hem geen mail of WhatsApp.

Onze docenten

Wilco

Bij wilco kun je terecht voor lekker pittige lessen met een nuchtere benadering van yoga. Hij geeft één keer per week een les die alleen toegankelijk is voor mannen.

Nina

Nina geeft al lang les bij YCT. Haar lessen kunnen pittig zijn, maar heel rustige lessen geven kan ze ook. Haar lessen zijn qua ritme en tempo heel herkenbaar en daarom zo fijn om regelmatig te volgen.

Jasper

Jasper is naast eigenaar van YCT ook vaste docent op het rooster. Critical Alignment yoga is zijn specialiteit na zijn Lessen voel je je een stuk langer. Hij de hot yoga grondlegger van Brabant, dus ga zeker een keer naar een hot les van hem.

Femke

Femke is een echte klassiek hatha yoga docent. Ze helpt je met heldere instructies om de houdingen zorgvuldig uit te voeren waardoor je uiteindelijk super ontspannen de les zult verlaten.

Lisa

Lisa gebruikt in haar lessen verassende flows en houdingen. Ze weet je uit te dagen in houdingen en ook naar een diepe ontspanning te brengen in haar lessen. Naast de yogalessen geeft ze ook Pilates .

Maartje

Maartje is een lieveling van velen. Haar instructies zijn helder en doeltreffend waardoor je precies weet hoe je de houding uit moeten voeren en hoe je daarin kan ontspannen. Bij Maartje wordt je zeker gezien in de les. Naast yoga docent is Maartje ook Pilates docent.

Ron

Ron is de Kundalini docent van Tilburg. Ron maakt door zijn nuchtere en Brabantse manier van doen deze yogavorm voor iedereen toegankelijk. Door zijn positieve manier van doen haalt hij je door de meest zware houdingen heen.

Livia

Livia zal je met haar nuchtere en vrolijke natuur helpen om te genieten van de houdingen tijdens haar lessen. Naast de fijne, rustige instructies gebruikt Livia mooie symbolische verhalen om het verhaal achter yoga en de yogahoudingen beter te begrijpen.

Ingrid

Ingrid helpt je met haar rustige en kalme energie snel naar een ontspannen toestand. De instructies in haar lessen zijn helder waardoor je snel verdieping voelt in de houdingen.

Dédy

Dédy geeft liefdevolle lessen warbij ze je met haar fijne energie en zachte uitstraling helpt naar een diepe ontspannen staat van zijn.

Marloes

Marloes is naast eigenaar van YCT ook vast docent op het rooster. Ontspannen en ruimte zoeken bij de yin lessen en kracht en souplesse opbouwen bij de critical alignment lessen. Ze benadert yoga op een serieuze manier, maar wel met relativerende humor.

Laura

Laura is een spring in het veld met een heerlijke vrolijke energie om zich heen. Ze weet je in haar lessen mee te krijgen in heerlijke flows e vaak ook nog met perfect passende muziek erbij.

Leticia

Leticia neemt haar vrolijke Braziliaanse humor mee in haar lessen. Je voelt de zon bijna op je huid schijnen wanneer je in haar les bent.

Marre

Marre wordt ook wel eens de oermoeder van YCT genoemd. Je wordt automatisch rustig wanneer je les van haar krijgt. Haar instructies zijn zorgvuldig en duidelijk.

mr. Marley (niet meer sinds nov 2022)

Marley is de specialist op het gebied van hond omhoog en hond omlaag.

Miss Molly

Miss Molly, shavasana specialist.