De mensen van yogacentrum Tilburg

We are one!

Yogacentrum Tilburg is opgezet door Jasper van der Heijden en Marloes van Boxtel. Dit hebben ze gedaan in 2007. Het is ontstaan vanuit de grote passie die zij beiden hebben voor yoga. De reden waarom zij op het yogapad terecht zijn gekomen komt door de inspiratie die zij op hebben gedaan tijdens hun reizen. In Azië (in 1996 voor het eerst) werden zij geconfronteerd met een andere levenshouding van de mensen, wat zich vooral uitte in meer samenwerking en minder onderlinge veroordeling. Vanuit dit punt begonnen zijn met het bestuderen van de verschillende filosofische systemen uit het westen en het oosten én met het beoefenen van Asana’s. Dit heeft uiteindelijk weer geleid tot het volgen van verschillende yogaopleidingen en leraren. In 2007 hebben zij Yogacentrum Tilburg opgezet. Vanaf 2011 hebben zij yogacentrum Tilburg naar zijn huidige vorm omgevormd. Een plek waar ze samen met andere docenten konden samenwerken met een rooster waarin meerdere lessen per dag te volgen zijn. Jasper en Marloes zijn beide Senior teacher.

Backoffice

De ruggengraat van YCT! Hier worden de planning van de lessen, de workshops en andere zaken gemaakt, maar vooral zitten hier de mensen die ervoor zorgen dat jij het naar je zin hebt bij ons.

Sharda

Afdeling Planning en Locatiemanager locatie Reeshof.
Opleider Kinderyoga
Senior Yoga docent.

Mieke

Locatiemanager locatie Dudokhof.
Afdeling blije klanten en rooster maker.

Yoga- en pilates docent.

Marloes

Eigenaar
Website en marketing.
Opleider yoga docenten opleiding.
Senior yoga docent.

Jasper

Eigenaar. Telefonische bereikbaarheid. Senior yogadocent. Een echte yogi die je niet achter de computer vindt, dus stuur hem geen mail of WhatsApp.

Onze docenten

Wilco

Bij wilco kun je terecht voor lekker pittige lessen met een nuchtere benadering van yoga. Hij geeft één keer per week een les die alleen toegankelijk is voor mannen.

Nina

Nina geeft al lang les bij YCT. Haar lessen kunnen pittig zijn, maar heel rustige lessen geven kan ze ook. Haar lessen zijn qua ritme en tempo heel herkenbaar en daarom zo fijn om regelmatig te volgen.

Mechteld

Mechteld laat je voelen dat je een lijf hebt. Door dansachtergrond zijn de flows in haar lessen verassend e speels. Ook voor rust en diepgang kun je bij Mechteld terecht. Mechteld verzorgt elk kwartaal een meditatie cursus.

Jasper

Jasper is naast eigenaar van YCT ook vaste docent op het rooster. Critical Alignment yoga is zijn specialiteit na zijn Lessen voel je je een stuk langer. Hij de hot yoga grondlegger van Brabant, dus ga zeker een keer naar een hot les van hem.

Gela

Gela is de kundalini vrouw van YCT. Ze geeft elke woensdag en zondag een toegankelijke kundalini les. Op woensdag ochtend geeft ze ook een kundalini meditatie.

Femke

Femke is een echte klassiek hatha yoga docent. Ze helpt je met heldere instructies om de houdingen zorgvuldig uit te voeren waardoor je uiteindelijk super ontspannen de les zult verlaten.

Merel

Merel is onze restorative specialist. Bijna elke middag neemt ze een groep mensen mee in de meest diepe ontspanning. Haar energie is heel liefdevol, dus je voelt je direct tot rust komen in haar les.

Lisa

Lisa gebruikt in haar lessen verassende flows en houdingen. Ze weet je uit te dagen in houdingen en ook naar een diepe ontspanning te brengen in haar lessen. Naast de yogalessen geeft ze ook Pilates .

Maartje

Maartje is een lieveling van velen. Haar instructies zijn helder en doeltreffend waardoor je precies weet hoe je de houding uit moeten voeren en hoe je daarin kan ontspannen. Bij Maartje wordt je zeker gezien in de les. Naast yoga docent is Maartje ook Pilates docent.

Ron

Ron is de Kundalini docent van Tilburg. Ron maakt door zijn nuchtere en Brabantse manier van doen deze yogavorm voor iedereen toegankelijk. Door zijn positieve manier van doen haalt hij je door de meest zware houdingen heen.

Livia

Livia zal je met haar nuchtere en vrolijke natuur helpen om te genieten van de houdingen tijdens haar lessen. Naast de fijne, rustige instructies gebruikt Livia mooie symbolische verhalen om het verhaal achter yoga en de yogahoudingen beter te begrijpen.

Ingrid

Ingrid helpt je met haar rustige en kalme energie snel naar een ontspannen toestand. De instructies in haar lessen zijn helder waardoor je snel verdieping voelt in de houdingen.

Dédy

Dédy geeft liefdevolle lessen warbij ze je met haar fijne energie en zachte uitstraling helpt naar een diepe ontspannen staat van zijn.

Sharda

Sharda is onze hoofddocent van locatie Reeshof. Bij haar kun je terecht voor zorgvuldig voorbereide lessen. Ze zal je bij reguliere lessen voorzien van duidelijke instructies waardoor je langzaam steeds verder kunt ontspannen.

Marloes

Marloes is naast eigenaar van YCT ook vast docent op het rooster. Ontspannen en ruimte zoeken bij de yin lessen en kracht en souplesse opbouwen bij de critical alignment lessen. Ze benadert yoga op een serieuze manier, maar wel met relativerende humor.

Wendy

Wendy is de hoofddocent van LYB yoga, dat is yoga speciaal voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Ze geeft op donderdag ochtend een special Gentle yoga les. Daarnaast geeft ze elk kwartaal een yogacursus voor mensen met NAH.

Mihaela

Mihaela is zowel yogadocent voor volwassenen als voor kinderen! Haar yogalessen zijn inspirerend en zorgen ervoor dat je verdieping zult vinden in je lijf en je adem. Ze is echt een topper op het gebied van kinderyoga. Elke les verzint ze weer een thema waarmee ze kinderen in haar wereld mee krijgt.

Kim

Kim besteedt super veel aandacht aan de voorbereiding van haar lessen. Tot in de puntjes neemt ze je mee in houdingen en je adem.

Bahman

Bahman is een rustige en liefdevolle docent. Je voelt je bij hem direct in goede handen, met zorg bouwt hij zijn lessen op.

Hanka

Hanka is de meest zorgvuldige docent bij YCT. Ze geeft zorgvuldige instructies en zal er voor zorgen dat jij nooit over je grenzen gaat in de les.

Laura

Laura is een spring in het veld met een heerlijke vrolijke energie om zich heen. Ze weet je in haar lessen mee te krijgen in heerlijke flows e vaak ook nog met perfect passende muziek erbij.

Leticia

Leticia neemt haar vrolijke Braziliaanse humor mee in haar lessen. Je voelt de zon bijna op je huid schijnen wanneer je in haar les bent.

Mila

Mila is gespecialiseerd in yoga voor zwangeren. Ze heeft veel kennis van zwangerschap en zwangeren. Haar lessen zijn liefdevol en zorgzaam.

Mariska

Mariska geeft fijne en zorgvuldig opgebouwde lessen. Door de duidelijke instructies leer je precies hoe je je lijf kunt uitlijnen en hoe je je adem ontspannen krijgt.

Marre

Marre wordt ook wel eens de oermoeder van YCT genoemd. Je wordt automatisch rustig wanneer je les van haar krijgt. Haar instructies zijn zorgvuldig en duidelijk.

mr. Marley

Marley is de specialist op het gebied van hond omhoog en hond omlaag.

Miss Molly

Miss Molly, shavasana specialist.