Kinderyoga

Kinderyoga

Bij yogacentrum Tilburg kun je terecht voor yoga voor kinderen en ouders. 

Shape

De docenten

“Chicks on a mission” Dat zijn onze kinderyogadocenten Marieke, Manon, Denise en Sharda.

Zij geloven oprecht dat een betere wereld bij jezelf begint en hoe mooi is dat dan als we bij kinderen starten? Jong geleerd oud gedaan zeg maar. Vol passie geven zij Yoga&Meditatie bij Yogacentrum Tilburg maar ook komen op veel scholen. 

naast de gewone kinderyoga lessen verzorgen we ook:

-ouder-kind workshops,

-workshops en yogaprogramma op scholen en kinderdagverblijven. 

-Kinderyoga opleidingen en -bijscholingen,

Marieke
Sharda

Het Rooster

Kinderyoga lessen

Jonge kinderen krijgen enorm veel te maken met prikkels van buitenaf. Dit kan belastend zijn en leiden tot boosheid, frustratie, onzekerheid, faalangst, concentratieproblemen, slaapstoornissen of agressief gedrag.

Tijdens een kinderyogales leren kinderen op een speelse manier zich te ontspannen, te uiten en hun eigen creativiteit aan te spreken.

KinderYoga is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Voor kinderen die beter willen leren ontspannen zodat ze rustig kunnen slapen. Maar ook voor kinderen die beter willen leren concentreren zodat zij met aandacht kunnen leren of zonder stress een toets kunnen maken. Voor ieder kind dat bewegen in aandacht leuk vindt!

Een KinderYogales heeft al echt de structuur van een yogales voor volwassenen maar het wordt op een leuke, speelse manier en binnen hun belevingswereld gebracht. Er wordt vaak vanuit een thema gewerkt denk hierbij aan deugden (zelfvertrouwen, respect, geduld etc.) of verhalen, avonturen, de seizoenen.

Wanneer: Elke maand geven we 3 kinderyoga lessen, we werken tijdens elk blok met een thema.

Kosten: 3 lessen voor €18,00

 

 

Ouder-Kind yoga workshop

Omdat het gewoon superleuk is om samen met je kind yoga te doen! Alle aandacht voor elkaar:  jij voor je kind, je kind voor jou! Samen leren verbinden, plezier hebben en tot rust komen. Je leert mekaar zoveel beter begrijpen. Tijdens een Ouder-Kind yoga workshop beleef je fantastische avonturen, we werken vanuit thema’s met yoga houdingen voor jong en oud, adem en massage technieken, AcroYoga; dat klinkt misschien heel spannend maar is echt super tof! En het mooie is dat je als ouder en ook als kind helemaal geen yoga ervaring nodig hebt!

Leer elkaar eens op een andere manier kennen. Leuk dus om samen met (bonus)moeder, vader, oom, tante, opa, oma, buurvrouw of oppas te komen ervaren.  Iedereen is welkom!

We hebben 1 keer per maand op zondag een ouder-kind workshop voor kinderen tussen 4-12 jaar oud. Het kind kan ook met zijn of haar tante, oom, opa of oma komen. 

Kosten van de workshop: €19,95

Dag: Zondag

Tijd: 13.00

Nog vragen? Of wil je een prive sessie ervaren bij je thuis neem contact op met sharda@yogacollegetilburg.nl

 

Online lessen

Yoga op school

Zowel op basisscholen, BSO’s, Voortgezet onderwijs, MBO, HBO, Universitair worden er in Tilburg en omgeving yoga&meditatie lessen verzorgd door onze docenten omdat we nu eenmaal zien dat in de huidige tijdgeest overprikkeling, stress, angsten en prestatiedrukbegint op te eisen bij jonge kinderen en jong volwassenen. Hoe de weg terug te vinden in een wereld vol hectiek? Wij komen graag langs 

Rust in de klas:

Voor basisscholen verzorgen we yoga&meditatie cursussen in de klas. Aan de hand van bijvoorbeeld een 3weekse of 6weekse cursus leren we de klas inclusief de juf/meester oefeningen en technieken aan die er voor zorgen dat er meer rust bij ieder persoonlijk en daarmee ook in de klas ontstaat.

Cursus Eindexamen Yoga&Meditatie

Examenstress? Heb je het gevoel dat je je suf leert maar toch onvoldoende concentratie hebt om te onthouden, te begrijpen wat je nu eigenlijk leert. Slaap je onrustig, of ervaar je stress/spanningen zodra je de woorden Toetsweek, examens hoort?

Of ben je een professional in het onderwijs en herken jij dit bij je studenten? Raakt het jou ook zo? Dan is een EindexamenYoga cursus misschien wel iets voor op jouw school

Dus wil je:

*Leren hoe je sneller spanning kunt herkennen?

*Beter om leren gaan met stress/spanningen?

*Technieken leren die je weer op weg helpen als je blokkeert door acute stress?

*Je beter concentreren?

*Effectiever studeren?

*Beter slapen?

Informeer voor de mogelijkheden per mail naar sharda@yogacollegetilbug.nl

 

veel gestelde vragen?

Je hebt zeker vragen over ons aanbod, hieronder vind je de belangrijkste vragen.

Wij proberen, buiten de schoolvakanties om, minstens 1 keer per maand een ouder-kind workshop te organiseren. Deze is meestal op de derde of vierde zondag van de maand. In ons online rooster kun je ze terugvinden. 

De workshop is voor kinderen tussen 5 en 12 jaar en voor volwassenen van 21-99 jaar. Dus je kunt ook als opa of tante meekomen. 

Jij kent je kind waarschijnlijk het beste, dus als het je kind helpt om even mee naar binnen te gaan dan zeker doen. Voor ons is het fijnste als de ouders niet in de ruimte zijn tijdens de les. We merken vaak dat als de ouder buiten de ruimte in het zicht van het kind in de thee ruimte gaat zitten het toch goed gaat. 

Het belangrijkste is dat je kind zin heeft om te komen. Wil je dat je kind in een niet competitieve omgeving met andere kinderen beweegt, dan is yoga perfect. Vooral voor de introverte, verlegen kinderen werkt het goed, maar ook voor de extraverte onzekere kinderen. Ben je op zoek naar een rustig kind en denk je dat yoga je kind rustiger maakt dan kun je beter samen in het bos gaan rennen en zelf yoga gaan doen 🙂 

Kinderyoga zorgt voor:

*Bewustwording van lichaamshouding

*Ontwikkeling grove en fijne motoriek

*Spieren worden sterker, gewrichten blijven soepel

*Betere ademhaling wat weer energie oplevert

*Ontspanning; waardoor er rust ontstaat om alle indrukken van de dag te kunnen verwerken maar ook om s’avonds lekker in slaap te kunnen vallen.

*Ontspanning vergroot ook de aandacht- en concentratievermogen wat nodig is voor leren op school of bij sportactiviteiten.

*Stimuleert de creativiteit en fantasie

*Stimulans voor ontwikkeling sociale, emotionele en mentale ontwikkeling

*Yoga in de klas: minder pestgedrag, prettigere sfeer in de klas.

Tijdens een kinderyogales leren kinderen op een speelse manier zich te ontspannen, te uiten en hun eigen creativiteit aan te spreken.

Aan bod komen o.a.:

Houding

Zonnegroet

(duo) Asana’s/houdingen

Ademhalingsoefeningen, eventueel massage oefeningen (zelfmassage, duo) maar het kind bepaalt hier in!

Ontspanning