Yogacentrum Tilburg
Yoga, Pilates en Reformer lessen.

Gentle Yoga Yogacentrum TilburgGentle Yoga

Juist als je beperkt bent in je beweging, omdat je een blessure hebt, ziek bent of ouder wordt, heb je baat bij yoga of gentle yoga. Je leert bewegen binnen je grenzen. En soms liggen die grenzen verrassend verder dan je dacht.

Voordelen van (Gentle) Yoga

Lichamelijk brengt yoga meer soepelheid en blijven de spieren getraind. Je leert meer invloed
uitoefenen op de beweging en houdingen van het lichaam, waardoor je je beter in balans voelt. Dit vermindert angst voor bijvoorbeeld vallen, overbelasting of een blessure. Dit maakt deze les zeer geschikt voor senioren.

In een yogales komt ook je geest tot rust. Door de oefeningen leer je je eigen grenzen te ontdekken en te accepteren wat onveranderbaar is. Een oefening die ook in het dagelijks leven effect heeft. Het geeft berusting en inzicht en dat slaapt een stuk lekkerder.

Hoe ziet een les eruit?

Gentle yoga kenmerkt zich onder andere door het tempo. De oefeningen zijn rustig, niet te lang en niet te zwaar. Gentle yoga is afgeleid van de Hatha Yoga. Naast verschillende lichaamshoudingen leer je werken met verschillende ademhalingstechnieken. In elke les besteed je extra aandacht aan verschillende gewrichten, je heupen, knieën en bekkenbodem. Op een vriendelijke manier, zodat het niet belastend is. Ook dagen we je iedere keer even uit met houdingen waarbij evenwicht en concentratie een rol spelen. Oefening baart kunst!