Yogacentrum Tilburg
Yoga, Pilates en Reformer lessen.

Hatha Yoga

Hatha Yoga Tilburg

Hatha Yoga is de vorm die het meeste in het westen wordt beoefend. Het is de basis van de verschillende soorten yoga die Yogacentrum Tilburg je aanbiedt. Met voornamelijk lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama’s) oefen je beheersing van je lichaam en geest.

Bij Hatha Yoga voer je houdingen voornamelijk in stilstand uit. Vanuit Hatha zijn andere vormen van yoga zoals ashtanga vinyasa yoga (poweryoga), ontwikkeld. Hierbij voer je de houdingen juist bewegend uit en vaak in series achter elkaar. Zoals in onze Hot Power Flow les. Hatha Yoga kent ook enkele series, daar is de zonnegroet de bekendste van. Deze zul je ongetwijfeld tegenkomen tijdens de lessen.

Voordelen (Hatha) Yoga

Als je regelmatig yoga beoefent, wordt je lijf sterker en soepeler. Je hoeft dus niet lenig te zijn als je met yoga start, je wordt gaandeweg de lessen vanzelf flexibeler. Ook zul je merken dat je meer energie krijgt en je beter kunt concentreren.

Hatha Yoga is een populaire vorm van yoga om stressgerelateerde klachten te lijf te gaan. Je leert je bewuster te zijn van je houding, je lichaam en ademhaling. Je verkent hierin je grenzen, je verbreedt ze of accepteert ze juist. Pas dit in je dagelijkse leven toe en je weet zeker de stress van alledag te verminderen.