Yogacentrum Tilburg
Yoga, Pilates en Reformer lessen.

Hot Yoga Tilburg

foto2Yogacentrum Tilburg is de eerste plek in Tilburg waar je het kon doen: Hot yoga! Yogacentrum Tilburg begon 6 jaar geleden met het geven van hot yoga lessen. Bij Yogacentrum Tilburg weet je daarom dat je voor hot yoga aan het goede adres bent om les te krijgen van gediplomeerde én ervaren yogadocenten.

Door de toevoeging van warmte haal je met yoga meer uit je lijf dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Hot Yoga wordt al langer gegeven. Meestal is dit in een vaste reeks van 26 (hatha)houdingen die worden beoefend in een met infrarood verwarmde ruimte van tussen 38 en 40 graden Celsius. Wij werken met een aantal reeksen waar de docent gebruik van maakt, maar YCT geeft ruimte voor wat creativiteit aan de yogaleraar om elke les weer leuk en uitdagend voor je te maken. Bij Yogacentrum Tilburg kun je Hot Hatha en Hot Vinyasa Flow volgen.

Yogacentrum Tilburg | Hot Yoga from STERK-WATER on Vimeo.

Iets voor jou?

Yogahoudingen kun je zo intens maken als je zelf wilt. De docenten stimuleren je om jezelf uit te dagen, maar niet uit te schakelen. Beoefen yoga met bewustzijn. Zelfs al zou je alleen genieten van de warmte van de infrarood straling, dan zouden je spieren er al baat bij hebben. Dit maakt de lessen toegankelijk voor iedereen. We bieden twee lessen Hot Yoga aan: Hot Hatha en Hot Vinyasa Flow. De lessen verschillen in opbouw en focus. Probeer ze allebei eens een keertje om te kijken welke les het beste bij jou past. Ook kun je dan je keuze per keer af laten hangen van hoe je je voelt.

Waarom Hot Yoga? De voordelen van warmte

De ruimte wordt van bovenaf verwarmd met infraroodstraling. Die warmte werkt intensief op je spieren en maakt dat je soepeler kunt bewegen. Je zult zien dat je dieper in een houding kunt komen dan in een ‘gewone’ Hatha les. De doorbloeding van de spieren is beter en dat maakt dat blessures zelden voorkomen. Heb je bestaande blessures zoals rugklachten? Dan genezen die juist sneller door de warmte.

De warmte zorgt natuurlijk voor zweet, veel zweet. Je moet er misschien even aan wennen maar het is uiteindelijk heel gunstig voor je lichaam. Het zorgt ervoor dat je veel afvalstoffen afvoert. Heel intensief bewegen (of stilstaan!) in warmte zorgt ervoor dat je veel energie (calorieën) verbrandt. Dus naast alle voordelen die yoga al had voor je lichaam en geest, komt er nu ook nog bij dat je er door kunt afvallen. Hoe hot is dat!

Hoe hot is infraroodstraling?

Hot Yoga TilburgOns verwarmingssysteem verwarmt jou en de ruimte door middel van infraroodstraling. Je vindt deze verwarmingssystemen ook steeds vaker in sauna’s. Het heeft als voordeel dat het diep en helend op de spieren inwerkt. Een ander voordeel is dat het ‘schoon’ verwarmt. Er wordt geen verwarmde lucht door de ruimte geblazen. Je hebt dus geen last van temperatuurschommelingen of verplaatsing van stof.

Hoe bereid je je voor?

Drink geruime tijd voor de les al veel water. Je hebt het nodig om de afvalstoffen er ook weer effectief uit te zweten. Zorg dat je tijdens de les ook een fles water bij je hebt. Drink regelmatig kleine slokken. Neem tot maximaal twee uur voor de les een lichte maaltijd dan heb je er geen last van. Draag tijdens een Hot Yoga les kleding waar je prettig in kunt zweten. Een korte broek met hemd of top bijvoorbeeld. Neem een grote handdoek mee om de zweetdruppels op te vangen. Kom fris maar zonder parfums en body lotions in de les.

Hot Hatha

Deze les van 75 minuten heeft een vaste opbouw waarbinnen de houdingen variëren. Je start met pranayama (ademhalingstraining), die activeert de longen en richt je aandacht op gebieden in je lichaam. In de staande serie verken je grenzen in je balans, kracht en uithoudingsvermogen. Daag jezelf uit in het vasthouden van de houding, waardoor je meer zweet en veel afvalstoffen afvoert. Ben je helemaal opgewarmd? Dan volgt de grondserie. Deze serie richt zich vooral op het versterken van je bovenlichaam, rug- en buikspieren. Ook je heupen en ruggengraat geef je de nodige aandacht. De les eindigt met een welverdiende ontspanning. Kijk op het lesrooster voor een overzicht van de lestijden.

Hot Vinyasa Flow

Hot Vinyasa Flow is een dynamische en actieve yogasessie van 75 minuten en lijkt veel op een power yoga les. Je start met een reeks zonnegroeten. Een zonnegroet is opgebouwd uit een aantal asana’s (houdingen) die vloeiend in elkaar over gaan. Met een krachtige ademhalingstechniek leer je het ritme (de flow) te bepalen waarin je de houdingen uitvoert. Deze yogabeoefening zorgt dat je hoofd en je lichaam continu blijven communiceren. En dat bevordert je balans en coördinatie. Door de warmte ben je flexibeler in je beweging wat ook de flow weer ten goed komt. Tijdens de les ligt de focus op kracht, beweging en creativiteit. Lestijden vind je op ons lesrooster.