Critical Alignment Yoga

Deze les wordt nu in het rooster Release, Connect en align genoemd!

Kenmerkend voor de Release, connect en align lessen is de werkwijze waarop met de alignment van het lichaam wordt  omgegaan.

Goede alignment wil zeggen dat je lichaam zonder spanning vrij kan bewegen. Het doorbreken van vastzittende lichaamsstructuren niet vanuit een statische werkwijze, zoals bijvoorbeeld acupunctuur, manuele therapieën of massage dat doen, maar vanuit het perspectief van beweging.

Alle bewegingen die je maakt hebben met elkaar te maken en zijn via bewegingsketens met elkaar verbonden. Vaak treden er echter verstoringen op die iedereen wel uit eigen ervaring kent: je bovenrug wordt wat krommer, schouders steeds stijver, je onderrug gespannen en gevoelig voor overbelasting enzovoorts. Dit zal de vrije doorgifte van beweging beperken en uiteindelijk kunnen hier klachten door ontstaan.

Wat doe je tijdens een les?

De les wordt gestart met passieve oefeningen met de hulp van een rolletje of een stripje om het lijf (rug, schouders) vrij te maken. Vervolgens zullen de hatha houdingen (asana’s) gedaan worden met behulp van een wisselend thema (voorover buigingen/ achterover buigingen/ rotaties / omkeerhoudingen enz.)

Lestijden

Release, Connect en Align is een van de hatha yogalessen van Yogacentrum Tilburg en is voor iedereen toegankelijk. Kijk op het lesrooster voor een overzicht van de lestijden.