Power Yoga

Power Yoga Tilburg
Power Yoga Tilburg.

Power yoga – ook wel Vinyasa Flow genoemd – focust zich op kracht en energie. Bij Yogacentrum Tilburg kun je diverse Vinyasa Flow lessen volgen. Dit zijn lessen waarbij de concepten van Power Yoga centraal staan. Je kunt kiezen uit Hot Vinyasa lessen en reguliere lessen. Het tempo ligt wat hoger dan bij hatha yoga lessen en zijn daarom vooral geschikt voor yogi’s die van een uitdaging houden. Het is een krachtige yogavorm met veel lichamelijke en mentale voordelen. Je werkt aan je uithoudingsvermogen, flexibiliteit en lichaamskracht, waarbij je tegelijkertijd aandacht hebt voor innerlijke rust. Lijkt het je wat? Kijk op ons lesrooster en lesoverzicht voor een actueel overzicht van het lesaanbod.

Wat kun je verwachten?

Tijdens een power yoga les voer je de houdingen zo vloeiend mogelijk uit op een in- of uitademing. Een power yoga les wordt daarom vaak ook wel een vinyasa flow les genoemd. Alle houdingen gaan vloeiend in elkaar over en vormen één geheel. Dit heet Vinyasa. Kracht en beweging staan centraal en worden gecombineerd met ademhaling. Het tempo ligt hoog waardoor je ook meer zult transpireren. Transpireren helpt bij het afvoeren van gifstoffen en vocht. Juist omdat je veel vocht verliest is het belangrijk om na een les goed te drinken.

Zonnegroeten worden afgewisseld met diverse balanshoudingen, armbalansen, voor- en achteroverbuigingen. Geen enkele les is hetzelfde, waardoor je geest en lichaam op scherp blijven. Je doet mee op je eigen tempo en luistert naar je eigen lichaam. Het gaat er niet om wat je wel of niet kunt – maar juist over jouw persoonlijke groei. Door tijdens een les alles uit jezelf te halen en naar je grenzen te luisteren, zul je merken dat je steeds dieper in de houdingen kunt komen. Wat de ene dag niet (of moeizaam) lukt, zal een andere dag bijna vanzelf gaan.

Tip: Maak tijdens de les gebruik van de Ujjay ademhaling. Dit wordt ook wel de overwinnaarsademhaling genoemd. Het is een krachtige manier van in- en uit ademen door je neus waarbij je je keelspieren ietwat aanspant. Hierdoor begint je ademhaling te ruisen en wek je innerlijke warmte op. Je keert naar binnen, naar je eigen bewustzijn en je zult merken dat je je een stuk beter kunt focussen.

Locaties Power Yoga Tilburg: Zowel de hot power yoga als de reguliere power yogalessen worden gegeven aan het Dudokhof in Tilburg. Meer informatie over onze locatie en een routebeschrijving vind je hier.

WhatsApp ons! whatsapp