Dru Yoga

Dru Yoga TilburgDru Yoga wordt ook wel ‘Yoga van het Hart’ genoemd. Het draait om leven vanuit de liefdevolle rust in jezelf. Het is een dynamische yogavorm die bestaat uit zachte, vloeiende bewegingen. Dit in combinatie met een gecontroleerde ademhaling, zorgt voor een krachtige manier om alle stress in ons leven het hoofd te bieden. Door de fysieke spanning uit je lijf te halen, leer je stress en andere negatieve emoties los te laten.

Is Dru Yoga iets voor mij?

Dru Yoga is geschikt voor iedereen. Je hoeft je benen niet in je nek te kunnen leggen. Je houdt je aan je eigen grenzen. Bovendien is er voor elke pose of sequentie een alternatief te bedenken, zodat iedereen het kan. Niets moet en alles mag. “Just Dru It!

Hoe ziet een les eruit?

Tijdens een Dru yogales bij Yogacentrum Tilburg, staat de Energy Block Release (EBR) centraal. Dit is een serie zachte, vloeiende bewegingen die de spanning in je lijf doen wegstromen. Hierdoor stroomt de energie beter door je lichaam waarmee je nieuwe energie opwekt. Bewegen vanuit je wervelkolom vormt het middelpunt. Je kunt je wervelkolom zien als een verlenging van je hersenen, het vormt de basis van je zenuwstelsel. Met ademhalingsoefeningen en houdingen leer je de spanning rondom je wervelkolom en overige spiergroepen te verminderen. Dankzij deze controle over je lichaam verban  je stress uit je lijf én hoofd. Dit maakt het gemakkelijker om vriendelijk naar jezelf te zijn en naar anderen.

Stilte in beweging

Dru yoga is een eeuwenoude yogastijl die van generatie op generatie is overgebracht. Vanuit de hindoeïstische mythologie, verwijst ‘Dru’ naar prins Dhruva die eeuwig op de poolster verbleef. In Sanskriet betekent ‘Dhruva’ stilte en onveranderlijkheid, net zoals de poolster waar hij op woonde. Hij staat symbool voor het vinden van een interne, stille plek in je lichaam. Chaos en beweging om je heen worden waargenomen, maar horen je niet uit balans te brengen. Zijn verhaal vertegentwoordigt standvastigheid, doorzettingsvermogen en vrijheid van angst. Deze elementen vormen dan ook de essentie van Dru Yoga.

WhatsApp ons! whatsapp