Dag lieve yogi,
We zijn met zijn allen in een bijzondere situatie terecht gekomen! een situatie waarmee veel van ons geconfronteerd worden met onze drang naar controle. Dit vraagt ons om vertrouwen te houden en ons over te geven aan de situatie.We hopen dat je intussen wat berusting en rust hebt gevonden in deze nieuwe werkelijkheid. We hopen in ieder geval dat we je met onze online lessen daarin een beetje ondersteunen.
We willen je in ieder geval ontzettend bedanken voor je steun! Het is hartverwarmend en motiverend voor het hele team dat veel van jullie hebben besloten lid te blijven.
Het is goed voor jullie om te weten wat onze plannen zijn voor de komende tijd. Dit valt wel onder de categorie koffiedik kijken, dus we weten nog steeds niets zeker. Uit dat koffiedik kijken hebben we een aantal scenario’s gedestilleerd.

  1. We mogen open vanaf 6 april. We gaan ervanuit dat we dat we dat dan met voorwaarden mogen doen. Dus we houden er nu rekening mee dat er 1,5 meter tussen de matten moet zijn en dat we moeten zorgen voor voldoende ruimte op het yogacentrum (en de hygiene regels zoals we ze eerder ook al toe hebben gepast, maar nu nog meer!). We bereiden ons hier nu op voor. Dit betekent dan dat we minder mensen in de lessen kunnen toelaten. In het begin zullen we waarschijnlijk ook niet direct volle lessen hebben. Voor de thuisblijvers gaan we dan ook een aantal lessen lifestreamen, dit zal dan ook gebeuren vanuit onze online les omgeving
  2. We mogen niet open vanaf 6 april. Dan zullen we de online omgeving blijven vullen met lessen, lezingen en andere zaken én gaan we een aantal lessen lifestreamen tot dat we open mogen.

Komende dinsdag zullen we weten welk scenario van toepassing is.
Voor jullie goed te weten dat we ook al nadenken over de periode na de corona-crisis. De volgende zaken zijn we al voorzichtig aan het inplannen:-yogabuiten, lessen in het park vanaf mei/juni. Dit keer ook wekelijks in de reeshof.-toffe workshops.-een super vol zomerrooster voor de thuisblijvers.
Maar eerst: blijf gezond, blijf thuis en blijf vol goede hoop.

Lieve groet,
Jasper, Marloes, Mieke en Sharda
en de rest van het YCT-team
p.s. Deel je thuisbeoefening foto’s met ons, we willen hier een enorme collage van maken.
Heb je nog geen inlog voor de email lessen, mail ons dan even.

15-3-2020

YCT gaat dicht. 
 Zoals je waarschijnlijk al hebt gehoord. We moeten en willen tot 6 april dicht. 
Zoals je misschien hebt vernomen: er is een online omgeving waar we lessen op aan het plaatsen zijn. 
Mensen met een abonnement of een strippenkaart krijgen toegang. Heb je nog geen bericht gehad met de inlog gegevens mail ons op info@yogacentrumtilburg.nl 

Tot 6 april, tot die tijd: blijf kalm, gezond en positief.
Voor alle personen in die in de zorg werken: Veel energie en liefde van ons, dankjewel! 
Lieve groet,Jasper en Marloes
 

13-3-2020

We worden op dit moment flink uitgedaagd op om rustig en kalm te blijven. Dat Corona virus is een serieus verhaal, je zult merken dat het veel angst oproept.
Woede, verdriet en angst zijn intelligente kwaliteiten van ons menselijk bestaan volgens de boeddhisten. Ze geven ons met grote helderheid en haarscherpe precisie inzicht in de situatie waarin ons leven zich bevindt en ze verschaffen ons de juiste energie om in die situatie te kunnen handelen. Toch ervaren we deze emoties vaak niet als intelligent. Dat komt omdat we iets met deze emoties doen en ze niet voor ons laten werken.

Angst toont ons iets wat we niet willen zien: onze eindigheid en de fundamentele onzekerheid van ons bestaan. Het is natuurlijke reactie om terug te deinzen voor angst en vooral wat angst ons toont.

Angst kan ook zorgen voor geestelijk spasticiteit, je verkrampt. Angst verlamt ons terwijl we dan juist inzicht en energie zo hard nodig hebben. Wanneer angst in die toestand komt, vertekent en vertroebelt ons inzicht in de situatie en staan we niet meer in onze kracht. We sluiten onszelf dan af van de kwaliteiten die we hebben om ons leven te leiden. Je raakt vervreemd van je eigen inzicht en wijsheid.

Wij als yogacentrum proberen elke keer vanuit een heldere blik naar de situatie te kijken. Daarom hebben wij besloten open te blijven.

Zoals jullie weten zijn we al een aantal weken bezig met deze situatie en we zullen met dezelfde maatregelen doorgaan.
Het is zo ie zo rustigere in de fysieke lessen omdat er behoorlijk wat leden preventief thuis blijven.
We blijven de instructies van het RIVM opvolgen. Wanneer zij strengere maatregelen aankondigen dan zullen we dat uiteraard opvolgen.

Voor nu willen we je vragen:
-let op je eigen hygiëne (was je handen regelmatig en hoest in je elleboog),
-OM NIET TE KOMEN WANNEER JE HOEST OF SNOTTERT, dit is de grootste irritatie van mensen onderling op het moment. Let daarop, we vinden het heel vervelend, maar we zullen je naar huis sturen,
-om voor en na de les niet te lang te blijven hangen met andere leden, dus ga elkaar een beetje uit de weg.

-om zoveel mogelijk ruimte tussen de matten te houden, wanneer het kan ga om en om zitten (een mat vrij tussen de matten).
-NEEM JE EIGEN HANDDOEK EN DEKEN MEE, onze mini wasserette draait op dit moment overuren.

Het kan zijn dat er de provincie Brabant met nieuwe maatregelen komt na het weekend, wanneer dit effect heeft op het geven van lessen dan hoor je het direct.

Lieve groet,
Jasper en Marloes
En het hele docenten team.


10-3-2020

Beste Yogi,

Het RIVM (rijksinstituut voor volksgezondheid en Milieu) heeft de richtlijnen rondom het coronavirus voor de provincie Noord-Brabant aangescherpt. Het advies is om bij milde klachten als verkoudheid, hoesten of koorts de sociale contacten te beperken en thuis te blijven. Dit advies geldt in ieder geval gedurende de steekproef, die op dit moment in Brabant wordt gehouden. De verwachting is dat de uitslag in de loop van de komende week bekend wordt. Daarom doen we een beroep op jouw verantwoordelijk om er mede voor te zorgen dat we de risico’s op besmetting op het yogacentrum zo klein mogelijk maken.

Afgelopen week hebben onze maatregelen al met jullie gedeeld:

“We zijn afgelopen week al gestart met het nemen van preventieve handelingen naar aanleiding van het corona virus:
-er wordt vaker schoongemaakt en dan met Dettol (desinfecterende schoonmaakmiddel, daarom ruikt het soms anders) en 
-we hebben antibacterieel handzeep aangeschaft en neergezet.

Bij ons gaan alle lessen nog steeds gewoon door!

Wat doen we wel?
We zullen zelf en willen jullie vragen om eventuele verspreiding van het coronavirus te voorkomen!
De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:

-Was je handen regelmatig
-Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
-Gebruik papieren zakdoekjes
Extra yoga aanvulling: brasa’s, knuffels etc zou je voorlopig even achterwege kunnen laten. 

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Onze docenten doen dit ook! 

Kun je door thuisquarantaine niet naar de les komen? Mail ons dan dan krijg je toegang tot onze online les omgeving. De komende weken komen daar steeds meer lessen online. Alleen mensen met een abonnement krijgen toegang. We hopen dat het over een aantal weken weer wat rustiger is. We willen je vragen om ons te blijven steunen als lid, dan kan het yogacentrum blijven bestaan en kunnen we onze freelance-docenten aan het werk houden.

Ben je op zoek naar meer info check dan www.rivm.nl

Voor nu willen we nogmaals nog even delen dat wij alle vertrouwen hebben in jullie gezondheid en veerkracht en vragen we je om te realiseren dat het virus voor gezonde mensen goed te behappen is. 

Heb je nog aanvullende vragen? Mail ons dan op info@yogacentrumtilburg.nl

Lieve groet en Namasté, 
Jasper en Marloes
YCT team